Slagverkets Samfällighet


Välkommen till Slagverkets Samfällighet


Området anlades mellan 1978-79 och innefattar 105 bostadshus med varierande bostadsytor på 126-138 kvm . Samfälligheten är beläget i ett naturskönt läge där det finns gott om strövområden. I närheten finns både ett upplyst motionsspår samt en hundrastgård vilket ger goda förutsättningar för aktiva eller djurägare att enkelt ta sig ut på promenader och löpturer.


Klockaretorpet centrum ligger inom gångavstånd där Idrottens- och Kunskapens hus bjuder in till inspirerande möten och föreläsningar, för den bokintresserade så är det värt att notera att bokbussen stannar till här. Området ligger ett stenkast från Himmelstalundsfältet som rymmer ett utomhusbad och flertalet sport- och lekaktiviter.


Det finns goda trafikförbindelser för att ta sig till och från centrala Norrköping. Kollektivtrafiken innefattar spårvagnar för resor inom närområdet och landsbygdslinjer till Linköping och Skärblacka via E4:ans södra utfart. Som alternativ till kollektivtrafiken finns det väl utbyggda cykelvägar till närliggande stadsdelar. Med en restid på 15-20 minuter kan man ta sig antingen med spårvagn eller cykel till centrala Norrköping.


Samfälligheten anses också vara mycket attraktiv med sina välskötta gemensamhetsanläggningar och goda ekonomi. Området är högst intressant för barnfamiljer då området inkluderar två lekplatser och flera grönområden. Det är nära beläget till förskolor, grundskolor, fritidsgårdar och barnavårdscentralen.


Samfälligheten har ett samarbete med KIS (Klockaretorpet i samverkan) som vill samverka för allas trivsel och utveckling i Klockaretorpsområdet.Slagverkets Samfällighet i Norrköping

org. nr. 7164025046 

Axel Swartlings gata 220

603 77 Norrköping

info@slagverket-samf.se